Člane sekcije za gostinstvo in turizem pri OOZ Novo mesto VABIMO na strokovno-izobraževalni dogodek:
Srčne zgodbe na Dvoru Jezeršek –
z ogledom gradu Strmol, ribogojnice Vodomec
in zaključkom na Krvavcu
Program:
Jutranji odhod ob 07:00 uri s parkirišča pred zbornico in vožnja proti Cerkljam na Gorenjskem (Dvorje).
Obisk na Gorenjskem pričnemo s kavo in rogljičkom na vrtu Kavarne Strmol in si ob 9. uri vodeno ogledamo bogato notranjost Gradu Strmol. Je eden najstarejših in najbolje ohranjenih gradov v Sloveniji, ki je ohranil avtentičnost zgodovinskega in stilnega izročila. Leta 2004 je bil razglašen za kulturni spomenik državnega pomena in je sedaj urejen v protokolarni objekt. K podobi je veliko prispevalo lastništvo industrialca Rada Hribarja iz Ljubljane. Bil je prvi zasebni lastnik letala in solastnik tovarne bonbonov Šumi, predsednik ljubljanskega avtokluba, aerokluba in Mestne hranilnice ljubljanske, bil je mecen več umetnin, ukvarjal se je z nepremičninarstvom. V ceni je vključena vstopnina.
Ob 10.45 uri sledi ogled Ribogojnice Vodomec v bližnjem Zalogu, kjer izvemo več o trajnostnem ribogojstvu ob reki Pšati, s katerim zmanjšujejo ogljični odtis s sonaravnimi praksami. Urejanje prostora, ki je izredno biotsko bogato, dopolnjuje park medovitih rastlin, ki si ga tudi pogledamo.
Strokovni del ekskurzije se bo odvijal v podjetju Jezeršek gostinstvo.
Na Dvoru Jezeršek na idilični lokaciji v objemu Kamniško-Savinjskih Alp stoji veličastna, več kot 250 let stara domačija, urejena v gostinski lokal, kjer nas bodo sprejeli člani družine Jezeršek, po možnosti Luka Jezeršek, ter nam ob kosilu povedali veliko zanimivosti o gostinsko-kulinarični zgodbi ter projektih, ki so jim na štirih lokacijah po Sloveniji omogočili prejem naziva
Kulinarično središče »Okusiti Slovenijo«.
V Jezeršek gostinstvu skrbno izvajajo številne aktivnosti, povezane s trajnostno naravnanostjo poslovanja (družbeni, okoljski in ekonomski vidik) in trajnostno poslovno strategijo (2021-2027), s katero želijo spodbujati uporabo novih poslovnih trajnostnih modelov gostinskega sektorja.
Bi bili del tega pristopa tudi vi? Pridružite se, da izvemo več.
Popoldansko druženje nadaljujemo na Krvavcu, v hotelu in dvorani Krvavec, ki bo odprta le za našo družbo. Po sprejemu se bomo prepustili lepotam planine Krvavec z razgledom s terase ali se morda tudi sprehodili po neokrnjeni naravi. Ob odlični kulinariki na planinski način se bomo tudi zabavali in najbolj zagreti zaplesali ob harmoniki.
Povratek po dogovoru z udeleženci po 19. uri.
Podrobnejši program in ponudba je v prilogi: Vabilo gostinci_Srčne zgodbe Jezeršek_21052024
Cena: 116 EUR pri 24 udeležencih
Člani sekcije za gostinstvo in turizem prispevate 90 EUR/osebo, razliko v ceni programa in prevoz krije zbornica iz sredstev sekcije. DDV je vključen.
Z vami pa se ekskurzije lahko udeleži še ena oseba/družinski član ali zaposleni, ki prispevajo polno ceno izleta.
Udeležba in prijave:
Račun za strokovno izobraževanje/ekskurzijo, ki lahko glasi na podjetje, boste prejeli po prijavi, ki jo sporočite na tel. 041 350 001 oz. (07) 33 71 580 ali pišite na mail: ksenija.klobucar@ozs.si, najkasneje do 16.5.2024 oziroma do zapolnitve mest (24 oseb).
Prisrčno vabljeni na strokovno in družabno obarvan dan!
Stane Pirkovič,
predsednik sekcije za gostinstvo in turizem
pri OOZ Novo mesto