Skip to content
Facebook-f
  • PREDSTAVITEV
    • O nas
    • Akti in pravilniki
    • Javne objave in obvestila
    • Družbena odgovornost
    • Humanitarnost
  • STORITVE
    • SEMINARJI IN DOGODKI
    • COVID VAREN najem prostorov za dogodke
    • Oddih in počitnice
    • Svetovanje
    • SPOT postopki in javna pooblastila
    • Zakonodaja in zastopanje
    • PROJEKTI
    • RAZPISI ZA SREDSTVA MSP
    • OGLAŠEVANJE
    • POSLOVNA PONUDBA
    • Stanovanjska ustanova
  • KOLEDAR DOGODKOV
    • Prihajajoči dogodki
    • Pretekli dogodki
  • ČLANI
    • Katalog članov
    • Iskanje po obrtnem registru
    • Prednosti članstva
    • POSTANITE ČLAN
    • SEZNAM JUBILANTOV 2021
    • SEZNAM JUBILANTOV 2020
    • 55 let OOZNM
  • STROKOVNE SEKCIJE
    • AVTOSERVISERJI
    • ELEKTRO DEJAVNOST
    • FRIZERJI IN KOZMETIKI
    • GOSTINSTVO IN TURIZEM
    • GRADBINCI
    • INSTALATERJI-ENERGETIKI
    • KOVINARJI
    • LESARJI
    • PROMET
    • TEKSTILCI
    • NERAZVRŠČENI
    • KLUB MLADIH PODJETNIKOV
    • ZDRUŽENJE UPOKOJENIH OBRTNIKOV
  • OBJAVE V MEDIJIH
  • NOVICE
  • PREDSTAVITEV
    • O nas
    • Akti in pravilniki
    • Javne objave in obvestila
    • Družbena odgovornost
    • Humanitarnost
  • STORITVE
    • SEMINARJI IN DOGODKI
    • COVID VAREN najem prostorov za dogodke
    • Oddih in počitnice
    • Svetovanje
    • SPOT postopki in javna pooblastila
    • Zakonodaja in zastopanje
    • PROJEKTI
    • RAZPISI ZA SREDSTVA MSP
    • OGLAŠEVANJE
    • POSLOVNA PONUDBA
    • Stanovanjska ustanova
  • KOLEDAR DOGODKOV
    • Prihajajoči dogodki
    • Pretekli dogodki
  • ČLANI
    • Katalog članov
    • Iskanje po obrtnem registru
    • Prednosti članstva
    • POSTANITE ČLAN
    • SEZNAM JUBILANTOV 2021
    • SEZNAM JUBILANTOV 2020
    • 55 let OOZNM
  • STROKOVNE SEKCIJE
    • AVTOSERVISERJI
    • ELEKTRO DEJAVNOST
    • FRIZERJI IN KOZMETIKI
    • GOSTINSTVO IN TURIZEM
    • GRADBINCI
    • INSTALATERJI-ENERGETIKI
    • KOVINARJI
    • LESARJI
    • PROMET
    • TEKSTILCI
    • NERAZVRŠČENI
    • KLUB MLADIH PODJETNIKOV
    • ZDRUŽENJE UPOKOJENIH OBRTNIKOV
  • OBJAVE V MEDIJIH
  • NOVICE

HACCP sistem – varno delo s hrano in kultura varnosti hrane v luči nove zakonodaje

OOZ Novo mesto, Foersterjeva ulica 10, Novo mesto

04. Apr, 2024

-

04. Apr, 2024

14:30

-

17:30

Tatjana Kruder, univerzitetna diplomirana inženirka živilke tehnologije

PRIJAVA
Izvedi več
Print Friendly, PDF & Email

SPOT Svetovanje Jugovzhodna Slovenija, v sodelovanju z Območno obrtno-podjetniško zbornico Novo mesto,  vabi obrtnike in podjetnike, pri njih zaposlene delavce, MSP ter potencialne podjetnike, iz regije JV Slovenija, na brezplačno usposabljanje

HACCP sistem – varno delo s hrano in kultura varnosti hrane v luči nove zakonodaje

 

Usposabljanje organiziramo na podlagi Uredbe Evropskega parlamenta in Sveta (ES) o higieni živil št. 852/2004 in Zakona o zdravstveni ustreznosti živil in izdelkov ter snovi, ki prihajajo v stik z živili (Uradni list RS, št. 52/00 in 42/02 in 47/04), ki določata, da v proizvodnji in prometu z živili lahko delajo samo osebe, ki imajo ustrezno strokovno usposobljenost in izpolnjujejo osnovne zahteve osebne higiene.  Osebe, ki prihajajo v stik z živili, so: vsi, ki hrano skladiščijo, pripravljajo, proizvajajo, prevažajo, razdeljujejo, ki skrbijo za prehrano – pomagajo pri prehranjevanju drugih oseb ter drugi delavci, ki na kakršenkoli način prihajajo v stik s hrano.

 

Vsebina:

  1. Varno delo s hrano (HACCP, spremljajoči higienski programi):
  • HACCP kot preventivni program zagotavljanja varne hrane
  • Higiena živil, osebna higiena, higiena procesa
  • Spremljajoči higienski programi
  • Zdravstveno stanje zaposlenih
  • Dejavniki tveganja pri delu z živili (mikrobiološki, kemijski in fizični)
  • Ureditev dokumentacije pred odprtjem živilskega obrata
  • Sledljivost in označevanje živil
  • Najpogostejše napake, ki jih na terenu zaznavajo inšpektorji za varnost hrane
  1. 2. Odnos do hrane in kultura varnosti hrane v luči nove zakonodaje (Uredbo Komisije (EU) 2021/382 in Uredba (ES) št. 852/2004):
  • Kultura varnosti hrane
  • Ravnanje s posodo, opremo, sredstva za prevoz/prenos hrane, ki vsebuje alergene
  • Prerazporejanje hrane
  • Odprta in jasna komunikacija med zaposlenimi v podjetju, znotraj dejavnosti in med zaporednimi dejavnostmi

 

Predavateljica:

Tatjana Kruder, univerzitetna diplomirana inženirka živilke tehnologije, sodna izvedenka in cenilka za živila, z dolgoletnimi izkušnjami iz prakse in izobraževanja.

Prijave:

Prijave do petka, 29.3.2024 preko spletne prijavnice.  Zaradi omejenega števila mest je prijava na delavnico obvezna.

V kolikor se iz istega podjetja prijavlja več udeležencev, naj vsak izpolni svojo e-prijavnico in vpiše svoj e-naslov.

 

Dodatne informacije:  Breda Koncilja, tel. 051 422 580, e-pošta: breda.koncilja@ozs.si

 

Delavnica v trajanju 4 šolske ure je za udeležence brezplačna.  Vsak udeleženec dobi potrdilo o udeležbi.

 

Vljudno vabljeni.

 

VABILO: Vabilo_HACCP 4.4.2024

 

 

Loading...

Kontakt

Območna obrtno-podjetniška zbornica Novo mesto

Foersterjeva ulica 10
8000 Novo mesto

Tel.:  
07 33 71 580 – tajništvo
07 33 24 233 – SPOT registracija (e-VEM)
041 350 001 – informacije
041 910 100 – svetovanje in pravna vprašanja
051 422 580 – SPOT svetovanje

E-mail: info@ooz-novomesto.si

  • O zbornici
  • Organiziranost

Uradne ure za stranke

Ponedeljek:

8.00 – 15.00

Torek:

8.00 – 15.00

Sreda:

8.00 – 17.00

Četrtek:

8.00 – 15.00

Petek:

8.00 – 14.00

Storitve

  • Svetovanje
  • Dogodki in izobraževanje
  • Najem poslovnih prostorov, dvoran in učilnic
  • Počitniške kapacitete
  • Oglaševanje in obveščanje
  • Postani član
  • MOZAIK podjetnih

Informacije

  • Zadnje novice
  • Javne objave in obvestila
  • Sekcije
  • Projekti
  • Razpisi
  • Naše glasilo
  • Mediji o nas

Za boljšo uporabniško izkušnjo priporočamo, da ne uporabljate brskalnika IE (Internet Explorer) 

2020 © OOZNM I Vse pravice pridržane

Produkcija BMA Studio I BMA EVENT