Skip to content
Facebook-f
  • PREDSTAVITEV
    • O nas
    • Akti in pravilniki
    • Javne objave in obvestila
    • Družbena odgovornost
    • Humanitarnost
  • STORITVE
    • SEMINARJI IN DOGODKI
    • COVID VAREN najem prostorov za dogodke
    • Oddih in počitnice
    • Svetovanje
    • SPOT postopki in javna pooblastila
    • Zakonodaja in zastopanje
    • PROJEKTI
    • RAZPISI ZA SREDSTVA MSP
    • OGLAŠEVANJE
    • POSLOVNA PONUDBA
    • Stanovanjska ustanova
  • KOLEDAR DOGODKOV
    • Prihajajoči dogodki
    • Pretekli dogodki
  • ČLANI
    • Katalog članov
    • Iskanje po obrtnem registru
    • Prednosti članstva
    • POSTANITE ČLAN
    • SEZNAM JUBILANTOV 2021
    • SEZNAM JUBILANTOV 2020
    • 55 let OOZNM
  • STROKOVNE SEKCIJE
    • AVTOSERVISERJI
    • ELEKTRO DEJAVNOST
    • FRIZERJI IN KOZMETIKI
    • GOSTINSTVO IN TURIZEM
    • GRADBINCI
    • INSTALATERJI-ENERGETIKI
    • KOVINARJI
    • LESARJI
    • PROMET
    • TEKSTILCI
    • NERAZVRŠČENI
    • KLUB MLADIH PODJETNIKOV
    • ZDRUŽENJE UPOKOJENIH OBRTNIKOV
  • OBJAVE V MEDIJIH
  • NOVICE
  • PREDSTAVITEV
    • O nas
    • Akti in pravilniki
    • Javne objave in obvestila
    • Družbena odgovornost
    • Humanitarnost
  • STORITVE
    • SEMINARJI IN DOGODKI
    • COVID VAREN najem prostorov za dogodke
    • Oddih in počitnice
    • Svetovanje
    • SPOT postopki in javna pooblastila
    • Zakonodaja in zastopanje
    • PROJEKTI
    • RAZPISI ZA SREDSTVA MSP
    • OGLAŠEVANJE
    • POSLOVNA PONUDBA
    • Stanovanjska ustanova
  • KOLEDAR DOGODKOV
    • Prihajajoči dogodki
    • Pretekli dogodki
  • ČLANI
    • Katalog članov
    • Iskanje po obrtnem registru
    • Prednosti članstva
    • POSTANITE ČLAN
    • SEZNAM JUBILANTOV 2021
    • SEZNAM JUBILANTOV 2020
    • 55 let OOZNM
  • STROKOVNE SEKCIJE
    • AVTOSERVISERJI
    • ELEKTRO DEJAVNOST
    • FRIZERJI IN KOZMETIKI
    • GOSTINSTVO IN TURIZEM
    • GRADBINCI
    • INSTALATERJI-ENERGETIKI
    • KOVINARJI
    • LESARJI
    • PROMET
    • TEKSTILCI
    • NERAZVRŠČENI
    • KLUB MLADIH PODJETNIKOV
    • ZDRUŽENJE UPOKOJENIH OBRTNIKOV
  • OBJAVE V MEDIJIH
  • NOVICE

DOBRA HIGIENSKA PRAKSA oz. HACCP V PRAKSI

OOZ Novo mesto

15. Mar, 2022

-

15. Mar, 2022

15:00

-

17:30

Janja Bajt Smrekar, univerzitetna diplomirana živilska tehnologinja

PRIJAVA
Izvedi več
Print Friendly, PDF & Email

SPOT Svetovanje Jugovzhodna Slovenija, v sodelovanju z Območno obrtno-podjetniško zbornico Novo mesto,  vabi obrtnike in podjetnike, pri njih zaposlene delavce, MSP ter potencialne podjetnike, iz regije JV Slovenija, na brezplačno delavnico

DOBRA HIGIENSKA PRAKSA oz. HACCP V PRAKSI, ki bo

v  TOREK,  15. marca 2022, s pričetkom ob 15.00 uri,

 v predavalnici Območne obrtno-podjetniške zbornice Novo mesto (Foersterjeva 10, NM).

 

Na podlagi zahtev poglavja XII, Uredbe  (ES) 852/2004 o higieni živil, lahko v proizvodnji ali prometu z živili delajo le osebe, ki izkazujejo znanje o higieni živil, pridobljeno s strokovno izobrazbo ali dodatnim usposabljanjem. Vsi, ki delajo z živili in ki skrbijo za vzdrževanje postopkov HACCP sistema morajo biti ustrezno usposobljeni in seznanjeni z načeli dobre prakse. Da boste z vsem seznanjeni, vas vabimo na delavnico z naslednjo vsebino.

Vsebina:

  1. Zahteve zakonodaje na področju varne hrane
  2. Higiena živil, odgovornost nosilcev dejavnosti in zaposlenih
  3. Sistem HACCP v praksi, kdaj lahko uporabljamo smernice, kdaj izdelati lasten HACCP načrt?
  4. Spremljajoči higienski programi
  5. Novost na področju zakonodaje Uredba komisije (EU) 2021/382 z dne 3. marca 2021 o spremembi prilog k Uredbi Evropskega parlamenta in Sveta (ES) št. 852/2004 o higieni živil v zvezi z upravljanjem na področju živilskih alergenov, prerazporejanjem hrane in kulture varnosti hrane
  6. Obnovitev znanja glede spremembe in obveznosti (transmaščobne kisline, akrilamid, …)
  7. Umik in odpoklic živil in novosti v zakonodaji
  8. Nova higienska priporočila NIJZ za gostinstvo za preprečevanje širjenja okužb z novim koronavirusom za zaposlene, delo v kuhinji, čiščenje
  9. Vodenje HACCP dokumentacije
  10. Priporočila in zahteve za dopolnitev dokumentacije v primeru dostave hrane na druge lokacije
  11. Najpogostejše napake, ki jih na terenu zaznavajo inšpektorji za varnost hrane

Delavnica v trajanju 3 šolske ure je za udeležence brezplačna.

 

Predavateljica:

Janja Bajt Smrekar, univerzitetna diplomirana živilska tehnologinja, z dolgoletnimi izkušnjami na področju uvajanja sistema HACCP ter izvajalka številnih predavanj in svetovanj.

 

Prijave:

Prijave do petka, 11.3.2022 preko spletne prijavnice.  Zaradi omejenega števila mest je prijava na delavnico obvezna. Vsak udeleženec dobi potrdilo o udeležbi.

 

Na delavnici prosimo, da upoštevate trenutno veljavna higienska priporočila NIJZ.

 

Dodatne informacije:

Breda Koncilja, tel. 051 422 580, e-pošta: breda.koncilja@ozs.si

 

 Vljudno vabljeni.

 

Loading...

Kontakt

Breda Koncilja

Svetovalka

051 422 580
breda.koncilja@ozs.si

Kontakt

Območna obrtno-podjetniška zbornica Novo mesto

Foersterjeva ulica 10
8000 Novo mesto

Tel.:  
07 33 71 580 – tajništvo
07 33 24 233 – SPOT registracija (e-VEM)
041 350 001 – informacije
041 910 100 – svetovanje in pravna vprašanja
051 422 580 – SPOT svetovanje

E-mail: info@ooz-novomesto.si

  • O zbornici
  • Organiziranost

Uradne ure za stranke

Ponedeljek:

8.00 – 15.00

Torek:

8.00 – 15.00

Sreda:

8.00 – 17.00

Četrtek:

8.00 – 15.00

Petek:

8.00 – 14.00

Storitve

  • Svetovanje
  • Dogodki in izobraževanje
  • Najem poslovnih prostorov, dvoran in učilnic
  • Počitniške kapacitete
  • Oglaševanje in obveščanje
  • Postani član
  • MOZAIK podjetnih

Informacije

  • Zadnje novice
  • Javne objave in obvestila
  • Sekcije
  • Projekti
  • Razpisi
  • Naše glasilo
  • Mediji o nas

Za boljšo uporabniško izkušnjo priporočamo, da ne uporabljate brskalnika IE (Internet Explorer) 

2020 © OOZNM I Vse pravice pridržane

Produkcija BMA Studio I BMA EVENT