Prednosti članstva

UGODNOSTI S KARTICO MOZAIK PODJETNIH DINERS CLUB

S članstvom pridobite kartico Mozaik podjetnih, s katero lahko koristite ugodnosti več kot 70 partnerjev kartice.

Na voljo so vam je tudi ugodnosti, ki si jih člani nudijo med sabo. Izmenjavi se lahko priključite tudi vi – vse vaše ugodnosti bomo brezplačno promovirali na spletni strani mozaika podjetnih, pridobili pa boste tudi nalepke za označevanje prodajnih mest, ki bodo pritegnile pozornost vaših kupcev. Za ogled vseh ugodnosti med člani kliknite TUKAJ.

Koristite lahko tudi posebne ugodnosti, ki jih nudi vaša območna obrtno-podjetniška  zbornica.

NOVOST : OZS v sodelovanju z Erste Card svojim članom ponuja plačilno kartico z odloženim plačilom – Mozaik podjetnih Diners Club. Kartica omogoča plačilo na obroke, za uporabo ni potrebna menjava banke in poslovnih računov, prvo leto uporabe pa je za člane OZS članarina brezplačna! Več o novosti in ugodnostih Diners Club-a si preberite na povezavi.

Kartica mozaik podjetnih

SVETOVANJE – brezplačen nasvet izkušenega strokovnjaka

Naši svetovalci zagotavljajo strokoven servis za mikro, mala in srednje velika podjetja. Predpise spremljajo že v postopku sprejemanja in nanje tudi vplivajo. Zato znajo pravočasno predvideti vpliv zakonskih sprememb na poslovanje obrtnikov in podjetnikov. Pokrivajo praktično vsa področja poslovanja podjetja (davki, delovno pravo, gospodarsko pravo, okolje, poslovanje s tujino, obračunavanje plač itd).

Če se odločite postati prostovoljni član, vam osnovno svetovanje ob vstopanju v podjetništvo in krajše specialistično svetovanje iz različnih področij zagotavljamo v okviru članstva.Za zagotavljanje celovitosti svetovalne ponudbe, pa je v okviru Svetovalnega centra možno dobiti tudi svetovalne produkte, ki so zaradi obsega dela in poglobljenosti plačljivi, a za člane OZS kar 50% cenejši.
Članom so brezplačno na voljo tudi nekateri vzorci pogodb in dokumentov.

Točka Vem

 

 

 

 

ZASTOPANJE IN POVEZOVANJE PO DEJAVNOSTIH

Strokovne sekcije združujejo člane po posamezni dejavnosti iz vse Slovenije.

Združeni v sekciji pridobite svojega predstavnika, ki skrbi za:
Dostop do informacij in brezplačnih svetovanj:

 • glede pogojev za opravljanje posamezne dejavnosti,
 • glede zakonodaje in predpisov, ki urejajo področje vašega delovanja,
 • s področja tehnološkega razvoja in napredka v stroki.

Redno obveščanje o spremembah zakonodaje in predpisov iz dejavnosti.
Sodelovanje in pomoč pri skrbi za uveljavljanje skupnih interesov.
Vplivanje na zakonodajo preko vaših pobud in zahtev.
Pomoč pri nastopanju na trgu.
Strokovno izobraževanje iz vaše dejavnosti ter skupne promocijske in sejemske aktivnosti.
Dostop do strokovne literature in gradiv, ki jih pripravlja strokovna sekcija.

PROMOCIJA IZDELKOV IN STORITEV– brezplačna predstavitev na spletu

Vsi člani lahko brezplačno predstavite svojo ponudbo izdelkov in storitev v spletnem katalogu ali aplikaciji za mobilne telefone MOJ OBRTNIK, ki deluje kot poslovni imenik za tiste, ki iščejo določene storitve in izdelke.

REVIJA OBRTNIK PODJETNIK IN OBVEŠČANJE

Informacije, ki jih člani potrebujete pri vsakodnevnem poslovanju, so na voljo v reviji Obrtnik, ki jo boste brezplačno prejeli vsak mesec. Enkrat na leto lahko v reviji brezplačno objavite mali oglas.

Obveščali vas bomo tudi z e-novicami, rednimi obvestili sekcij, omogočili pa vam bomo tudi dostop do zaprtih vsebin na portalu www.ozs.si. V primeru nujnih informacij vas obveščamo tudi preko SMS sporočil.

IZOBRAŽEVANJE – popusti od 10 do 90 % tržne kotizacije

Članom vsako leto zagotovimo, da imajo vsaj eno delavnico ali strokovni seminar brezplačno. Organiziramo strokovne seminarje in podjetniške delavnice s področja davkov, računovodstva, delovne zakonodaje, vodenja podjetij, prenosov na naslednike, poslovanja v tujini, okoljskega ravnanja, prodaje in ostalih zakonodajnih področij, ki vplivajo na podjetniško poslovanje.

Za udeležbo na seminarjih in delavnicah lahko člani koristite popuste v višini od 10 do 90% tržne kotizacije.

MEDNARODNO SODELOVANJE IN SEJEMSKI NASTOPI

Kot članu vam omogočamo cenejšo udeležbo na sejmih ter poslovnih srečanjih. Organiziramo mednarodna poslovna srečanja, skupinske sejemske nastope doma in v tujini, mednarodna kooperacijska poslovna srečanja ter poslovne delegacije.

LOKALNO DELOVANJE

Na lokalnem nivoju obrtniki in mali podjetniki svoje težave rešujejo skupaj s strokovnimi službami 62 območnih obrtno-podjetniških zbornic, ki na nacionalnem nivoju delujejo pod okriljem Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije.

ČLANARINA

Članarina, ki velja od 1. januarja 2019, znaša:

- Člani, ki osebno opravljajo dejavnost domače in umetnostne obrti – 10 EUR mesečno
- Samostojni podjetniki in gospodarske družbe brez zaposlenih – 20 EUR mesečno
- Samostojni podjetniki in gospodarske družbe, ki imajo zaposlene – 30 EUR mesečno

Določitev višine članarine za leto 2019 temelji na povečanju obsega storitev in ugodnosti za člane zbornice, ki jih je zbornica in območne zbornice v preteklih letih vpeljala v svoje delovanje.

Zbornica članu za plačano članarino nudi več.

Poleg  rednega delovanja (zastopanje, svetovanje, izobraževalni dogodki, sekcijsko povezovanje) zbornične aktivnosti dodatno krepimo s storitvami:

 •          Dostop do storitev novoustanovljenega Centra za družinsko podjetništvo (svetovanje, prenos na naslednjo generacijo, mentorji in primeri dobrih praks pri biznis transferju, delavnice, itd),
 •          novosti pri zagotavljanju ugodnosti in prihrankov preko Kratice Mozaik podjetnih – nadgradnja kartičnih ugodnosti in možnost pridobitve kartice za družinske člane in zaposlene – prihranki lahko presegajo večkratno letno članarino,
 •           krepitev svetovalnega servisa – več svetovalcev in svetovalnih področij,
 •           krepitev obsega izobraževalnih dogodkov – možnost dostopa do več kot 100 brezplačnih dogodkov ali dogodkov s posebej nizko ceno za člane (različne delavnice, seminarji, itd),
 •           možnost brezplačne predstavitve na prenovljenem portalu Moj Obrtnik, ki ga letno obišče več kot 200.000 obiskovalcev,
 •           krepitev zastopniške funkcije zbornice preko TV oddaje kjer izpostavljamo zahteve obrtnikov in podjetnikov,
 •          dostop do zborničnih vsebin preko posodobljenega spletnega portala in drugih aplikacij za pomoč obrtnikom in podjetnikom ter
 •          številne druge redne aktivnosti OZS in območnih obrtno-podjetniških zbornic, pri katerih skrbimo za hitro dostopnost in kvaliteto storitev.

 

Postanite član

Kontaktirajte nas preko kontaktnega obrazca ali osebno na sedežu zbornice, Foersterjeva ulica 10, Novo mesto.