Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Delavnica: Dobra higienska praksa oz. HACCP v praksi

12.02.2019, 16:00 - 18:15

SPOT Svetovanje Jugovzhodna Slovenija vabi obrtnike in podjetnike, pri njih zaposlene delavce, MSP ter potencialne podjetnike iz regije JV Slovenija na brezplačno delavnico

DOBRA HIGIENSKA PRAKSA oz. HACCP V PRAKSI

v  TOREK, 12. februarja 2019,  s pričetkom ob 16.00 uri, v predavalnici Območne obrtno-podjetniške zbornice Novo mesto (Foersterjeva 10, NM).

 Komu je izobraževanje je namenjeno?

Na podlagi zahtev poglavja XII, Uredbe (ES) 852/2004 o higieni živil, lahko v proizvodnji ali prometu z živili delajo le osebe, ki izkazujejo znanje o higien živil, pridobljeno s strokovno iobrazbo ali dodatnim usposabljanjem. Vsi, ki delajo z živili in ki skrbijo za vzdrževanje postopkov HACCP sistema morajo biti ustrezno usposobljeni in seznanjeni z načeli dobre prakse.

 Vsebina:

  • Kaj je HACCP in kaj so spremljajoči higienski programi
  • Dejavniki tveganja pri delu z živili (mikrobiološki, kemijski in fizikalni)
  • HIGIENA (osebna higiena, higiena procesa, higiena izdelka)
  • Označevanje živil (alergeni, energijsko hranilne vrednosti, informacije o alergenih pri nepredpakiranih živilih)
  • Vodenje HACCP dokumentacije
  • Obisk inšpektorja Uprave za varno hrano: kaj moramo urediti

 

Delavnica bo podkrepljena z veliko primerov iz prakse in bo prilagojena udeležencem.

 

Predavateljica:  Tatjana Kruder, univerzitetna diplomirana inženirka živilke tehnologije, sodna izvedenka in cenilka za živila, z dolgletnimi izkušnjami iz prakse in izobraževanja.

 

Prijave do četrtka, 7.2.2019 preko spletne prijave, več informacij na mail: breda.koncilja@ozs.si in GSM: 051 422 580. Zaradi omejenega števila mest je prijava na delavnico obvezna.

Delavnica v trajanju 3 šolske ure je za udeležence brezplačna.

Vsak udeleženec dobi potrdilo o udeležbi.

 Vljudno vabljeni.

Vabilo delavnica HACCP

Details

Date:
12.02.2019
Time:
16:00 - 18:15